Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Andas, doppa, flyta, glida, rotera och hoppa
Andas
 

https://www.youtube.com/watch?v=swVVwUygbc0

 

 

Att andas är självklart när vi är på land. I Simskolan tränar vi på att andas ut (bubbla) under vattnet och att andas in ovanför vattnet. Träna på att bubbla både med näsan och med munnen. Känns det olika? Är det lättare att bubbla med det ena eller andra? Detta kommer till stor nytta när vi sedan ska lära in bröstsims- och crawlandningen.

 

 
Doppa
 
 

 

Att doppa huvudet och få vatten i ögonen är både roligt och nyttigt. I Simskolan leker vi många olika lekar för att locka fram vattenglädjen hos barnen och för att få dem trygga även med huvudet under vattnet. Detta är enkelt att träna med ditt barn när ni är och badar själva.

 
 
Flyta
 
 

 

Många spänner sig i början när man ska lära sig flyta. Låtsas istället att barnet ligger hemma i sängen och ska sova, då brukar barnet slappna av i hela kroppen. Man kan flyta på både magen och ryggen. När ni flyter på magen får ni gärna träna på att blåsa ut med munnen under vattnet med och ha ansiktet i vattnet så att nacken är neutral. För att kunna simma avslappnat behöver man vara bekväm med att flyta, det är också perfekt att kunna pausa när man simmar genom att flyta på ryggen.

 
Glida
 
 

 

Att glida som en pil vet många barn precis vad det är. På ”simspråk” kallar vi det att glida i streamline. Barnet ska sträcka på sig så mycket som möjligt i hela kroppen, då kan man komma riktigt långt och glida snabbt. För att kunna börja träna benspark måste barnet känna sig bekvämt med att glida.

 

Rotera

 

https://www.youtube.com/watch?v=7TC96JK6BiU

 

Märket Sköldpaddan tar man genom att rotera från ryggläge till magläge. När barnen har lärt sig detta har de goda förutsättningar att kunna balansera på olika sätt i vattnet. Vi fortsätter att träna på att rotera genom hela simskolan sedan, bland annat när vi lär ut crawlandningen åt sidan. 

 

Hoppa

 

https://www.youtube.com/watch?v=qnNNcaDCORg

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer