Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Trelleborg Sims tävlingssimmare
2021-06-25 11:40

Hej Simmarvänner!

 

Idag har vi en grupp av TS simmare, som tillhör de allra bästa Nationellt eller Regionalt gällande Seniorer, Juniorer eller i sina egna åldersklasser gällande ungdomar. Dock är vi inte i närheten av hur bra vi skulle kunna vara. Tänk att om vi inom tre år, har 60 st. tävlingssimmare fördelade på A-, B- och C-gruppen, som hela tiden planerar för att kunna träna och tävla då det erbjuds och som tycker att det är kul och intressant att se hur långt man kan nå som tävlingssimmare....

 

Då skulle vi bl.a. kunna ha simmare som representerar Sverige och Skåne, SM/JSM trupper och Sum Sim trupper på ca. 10 simmare. Trupper till DM/JDM och Sum Sim Region på 15-20 simmare, samt ett slagkraftigt Seriesimslag.

 

Allt som oftast tränas det som det är tänkt, vilket är mycket bra, men en titt på närvaroprocenten i Sport Admin blir jag inte lika glad. Övning ger färdighet och kan man som individ höja sin närvaro med 20-50%, kommer det också att förr eller senare visa sig i resultatlistorna. Ju oftare man tränar och försöker att göra sitt bästa för dagen; att vara nöjd med sig själv efter avslutad träning, då ökar också motivationen och självförtroendet.

 

Varför gör man då valet att inte träna? Det kan ju bero på att man tränar annan idrott, att man är sjuk, att man är skadad och inte kan rehaba i bassäng. Mycket av "allt annat" kan säkerligen göras med lite bättre planering, så att det inte krockar med simträning/simtävling. Ett enkelt sätt att höja sin egen närvaro.

 

Jag vet också att vi som föräldrar skämmer bort och curlar våra barn på ett helt annat sätt, jämfört med de sita 40 åren på 1900-talet. -Varför blev det så? Om era barn/ungdomar själva kan ta sig till träningen via buss, pågatåg, epatraktor, moped, cykel, rollerblades, skateboard eller promenad; låt dem göra så. Låt det ta lite längre tid, men lär dem inte att hela tiden vara beroende av att ni som föräldrar ska skjutsa dem till varje träning. Ni som bor "lite längre bort", försök att samköra och se till att era barn tar körkort när de är 18 år.

 

-Trevlig midsommar!

 

Tommy Lindell

 
Våra sponsorer