Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Vad som gäller för TS B-grupp

Hej simmarvänner!

 
Välkommen till B-gruppen!
Nu när Pandemin är över, är målet "att så fort som möjligt", skapa en B-grupp med maximalt antal simmare (idag är vi 8 st.), där samtliga simmare har som mål att deltaga för att göra "sitt bästa", på de tävlingar som erbjuds och då framförallt i Skåne. Tävlingar för B-gruppen som är lite viktigare än övriga är; Sum Sim Region, Vår och höstsimiaden samt Seriesim. Idag har vi ett ålderspann på 12-15 år och för att komma in i B-gruppen, bör flickorna vara 11 oä och pojkarna 12 oä. Det maximala antalet simmare i B-gruppen, är helt beroende på den plats vi har till vårt förfogande.
 
I B-gruppen tränar vi på vikten av att kunna träna, då övning ger färdighet; uthållighet och styrka. Ytterligare mål är att förfina tekniken i samtliga simsätt, starter, vändningar och undervattensarbete. Vi gör det tillsammans som lag för att öka Teamkänslan. Vi förväntar oss att man har ambitionen att ha en närvaro på minst 80% gällande träningarna/tävlingarna.
 
Rekryteringen till B-gruppen görs via C-gruppen, samt simmare utifrån. Det vi tittar på förutom ålder enligt ovan är; tekniskt utförande i de olika simsätten, "träningsflit/intresse", närvaro, samt gjorda tävlingsresultat. Biologisk mognad och social mognad kan i vissa fall vara en av faktorerna för att börja i B-gruppen, dock inte helt lätt att bedöma.
 
Nu när vi är tillbaka "som vanligt", erbjuder vi simmarna i B-gruppen; 6 simpass och 3 st. landträningar/vecka, vilket innebär 12,75 timmars träning/vecka med utbildade tränare på kanten. Slår man ut träningskostnaden på 1300kr/termin (4 terminer) blir det en kostnad på c.a. 8kr/timma. Utöver detta; tävlingar, sociala aktiviteter, samt ett träningsläger/år.
 
Träningstider; se kalender!
 
Aktiviteter för att stötta Trelleborg Sim, samt ett fint tillskott till simmarens egna simmarkonto årligen är t.ex.; Sponsorsim/Utmaning, strandstädning, loppis, försäljning av kläder/kryddor/kakor och Julkalendrar.
 
Tommy Lindell
 
Normer-"regler" för TS B-grupp
2023-08-31 16:11

Victor Lloyd tillsammans med simmarna i B-gruppen, beslutade att nedan sju punkter ska gälla för gruppen:

 

Hälsa på varandra var gång  vi träffas.

Inte frysa ut någon i gruppen.

Vara schysta mot varandra.

Visa respekt (för alla).

Inte överreagera. Istället prata med varandra.

Inte störa andras träning.

Lyssna på varandra.

 

Tommy Lindell

 

Bröstsimsfilm med Ed Moses
2021-04-13 12:58

Hej Vänner!

 

Bröstsimsfilm med Ed Moses. En gång i tiden världens bästa bröstsimmare.

 

Tommy Lindell

Teknikövning för fjärils- och bröstsimsvändning & fler därtill
2021-04-06 15:20

Hej Vänner!

 

Kolla in nedan video!

 

http://vimeo.com/64146954

 

Tommy Lindell

5 teknikövningar i crawl
2021-03-01 11:21
Tommy Lindell
B-gruppen
2021-01-26 08:25
Hej Simmarvänner!

Vi lever nu i en orolig tid, pga av den Pandemi som har drabbat befolkningen Världen över. Idrotten är hårt drabbad och så även Trelleborg Sim. Badet är återigen stängt för oss i TS, men vår förhoppning är att vi återigen ska få tillträde till simhallen den 25.1. Beslutet ligger dock på kommunal nivå.

Samtliga 11 st. simmare i B-gruppen erbjuds under denna tid alternativ träning utomhus; löpning landträning etc och i första hand är det Kicki och Jens som ansvarar för detta. Nu gäller det att vara i så bra fysisk form som det bara går, under den tid vi inte kan träna i bassäng.

I dagsläget kan vi bara tro och hoppas att vi inom snar framtid, kan börja simträna igen, samt prestera fina resultat på de tävlingar som i första hand kommer att erbjudas i Skåne med omnejd.

Träningstider; se kalender.

Tommy Lindell
 
Våra sponsorer