Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Chefstränaren förklarar

 

Tävlingsgrupper

Under säsongen 2023/2024 erbjuder Trelleborg Sim tre st. Tävlingsgrupper.

 

I Elit A simmar ungdomar, juniorer och seniorer, vars huvudmål är att representera Trelleborg Sim på Nationella och Regionala Mästerskap. Ytterligare målsättningar är t.ex. att; bereda väg för de simmare som har ambition och möjlighet att representera Sverige och Skåne, att få ett scholarship på ett Sim Universitet i USA, att hamna på en RIG eller NIU gymnasieskola. Elit A erbjuder 7 simpass, 3 styrkepass, 3 landträningar/vecka, lägerverksamhet i eller utanför Sveriges gränser och sociala aktiviteter. Eget simmaterial som krävs; simsäck, zoomers, dolme, handpaddlar (2 olika storlekar), bensparksplatta och snorkel. I dagsläget är det 10 st. simmare i TS Elit A.

 

I Elit B simmar ungdomar, vars huvudmål är att representera Trelleborg Sim på Sum Sim Regionfinal och JDM. Ytterligare målsättningar är att erbjuda övriga simtävlingar för ungdomar i Skåne, Blekinge och Halland, samt en fortsatt simutbildning som ger utövarna en chans att senare gå upp i Elit A. Elit B erbjuder 6 simpass, 5 landträningar/vecka, lägerverksamhet i Sverige och sociala aktiviteter. Eget simmaterial som krävs; simsäck, zoomers, dolme, handpaddlar, bensparksplatta och snorkel. I dagsläget är det 9 st. simmare i TS B-grupp.

 

I C-gruppen simmar våra yngsta tävlingssimmare, som slussas upp från Trelleborg Sims Tekniksimskola (Medley). Huvudmålet är en fortsatt simutbildning i samtliga simsätt, för att senare ges chans att gå upp i B-gruppen, att lära sig simtävla inför de tävlingar som erbjuds i Skåne, gällande barn och ungdomar. C-gruppen erbjuder 6 simpass, 3 landträningar/vecka, lägerverksamhet och sociala aktiviteter. Eget simmaterial som krävs;  simsäck, bensparksplatta, zoomers och dolme. I dagsläget är det  16 st. simmare i TS C-grupp.
Tränarnas ansvar före, under och efter simtävling
2023-12-14 14:36

Tränarnas ansvar vid tävling

Innan tävling på hemmaplan för de yngre simmarna:

Öva på hur de ska simma in före tävling och hur långt ”på ett ungefär” i antal meter, samt hur de ska simma av efter varje lopp, samt öva lite extra på starter, vändningar och målgångar, samt lagkappsväxlingar. Vid tävling; påminna simmarna om hur de ska förbereda sig enligt ovan och vara behjälplig vid bassängkanten. Det ska också övas hur man gör en bra uppvärmning på land innan varje lopp. Detta ska också påminnas vid tävling, då uppvärmningen på land bör starta ca. 15-20 min innan respektive lopp.

 

Ta med till tävling; mobiltelefon, tränarklocka, penna, block (vissa arrangörer delar inte ut heatlistor), TS T-shirt.

Vara på plats senast 75 minuter innan start på tävlingen.

Om badet har skåpband; dela ut dessa till simmarna och samla in dessa efter avslutade lopp, för att återlämna dessa till badet.

Informera simmarna om samlingsplats om brand/klorlarm utlöses.

Vara på plats på arrangörens tränarmöte.

Efter avslutat tränarmöte; informera simmarna om tex hängande start etc.

Vara behjälpligt under insim, om simmarna vill ha hjälp.

Skriva ner splittar och sluttider.

Om officiella sluttider skiljer sig avsevärt från tiden som hen har i sin tränarklocka; gå till sekretariatet och be om backuptid.

Ge feedback till simmarna efter avslutade lopp; tider, upplägg och teknik.

Ta ”ett par” bilder på simmarna och skicka dessa på sms till den i TS som skriver om tävlingen på hemsidan.

Om en simmare blir diskvalificerad och oklart om varför; ta kontakt med tävlingsledaren för att få information.

Vara behjälplig om simmarna vill ha tips och pep innan genomförandet av lopp.

Efter avslutad tävling; ansvarig tränare mailar eller messar ”ett par rader” till chefstränaren om hur tävlingen gick; både positivt och kanske mindre bra om så var fallet.

 

Tommy Lindell

SM i Hindersim
2021-07-18 14:20
Jacquline Rengbrandt

För tredje året i rad, vann TS simmerskan Jaqculine Rengbrandt SM i hindersim gällande sin egen åldersklass; 16år. Sträckan är 50m och diverse hinder ska övermannas längs sträckan.

Tävlingen avgjordes på Brottets simstadion i Halmstad den 3 juli och ett Bamsegrattis till dig Jaqculine.

 

Tommy Lindell

Varför styrketräning?
2021-01-14 17:15

Korta fakta:

Barn som tränar styrketräning innan puberteten, kan inte bygga muskelmassa, men däremot höja sin egen styrka med ca. 35%.
När försäkringsbolagen redovisar vilka idrotter som söker vård pga idrottsrelaterade skador, ligger styrketräning långt ner på listan. Mao, få skador.
 
Ryska idrottsforskare har under lång tid vetat om att styrketräning för barn, så länge den utförs rätt, är ett "måste" om du ska lära dig avancerade och tekniska övningar, som tex inom simhopp, gymnastik och konståkning.
Det fanns en lång tid under 1900-talet, då svenska idrottsforskare misstolkade sin egen forskning gällande styrketräning för barn och barn/ungdomar i början av sin pubertet. Det var skadligt och bla skulle tillväxtzonerna på skelettbenen påverkas negativt. Mao, så blev RF och samtliga idrotter knutna till RF lurade under många, många år. Samma sak med skolidrotten.
 
Vart tog sunt förnuft vägen? Vad gjorde jag och mina kamrater när vi var små? Vi lyfte stora stenar och stockar, vi hopade från höga höjder, vi klättrade i träd, vi brottades på rasterna etc. Vi höll på med styrketräning utan att veta om det. Barn idag som börjar med organiserad idrott är generellt mycket sämre förberedda rent fysiskt i en jämförelse med barn på 1900-talet.
 
Simmarna i TS Elit A och Elit B tränar styrketräng 1-3 ggr/vecka och då bla med fria vikter, samt landträning 3-5 ggr/vecka. Antal av dessa pass är beroende på ålder och "mognad". Vi gör det för att bli starkare och för att kunna hålla höga farter på träning och tävling utan att bli skadade. Vi gör det för att kunna utveckla tekniska fördigheter i de olika simsätten och vi gör det för att kunna utveckla kraft och fart i starter, vändningar och undervattenskickning.
 
Tommy Lindell
 
Våra sponsorer