Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Vad som gäller för TS A-grupp
Hej simmarvänner!
 
Vålkommen till A-gruppen.
 
Nu när Pandemin är helt över, är målet "att så fort som möjligt",skapa en A-grupp med maximalt antal simmare (idag är vi 12 st.), där samtliga simmare har som mål (kort och långsiktigt) att prestera på SM, JSM, Sum Sim Region och Riks, Ute Sum Sim, Grand Prix, Stockholm Swim Open, DM och JDM. Idag har vi ett ålderspann på 13 - 36 år och för att komma in i A-gruppen, bör flickorna vara 13 oä och pojkarna 15 oä.
Det maximala antalet simmare i A-gruppen, är hela tiden beroende på de antal banor vi har till vårt förfogande.
 
Utöver att försöka prestera maximalt på ovan tävlingar, tränar vi på att förfina tekniken på samtliga simsätt, starter, vändningar, undervattensarbete och tävlingsupplägg, samt att bli både starkare och uthålligare. Teamkänslan är en viktig faktor!
 
Rekryteringen till A-gruppen görs via B-gruppen samt simmare utifrån. Det vi tittar på förutom ålder enligt ovan är; tekniskt utförande i de olka simsätten, "träningsflit/intresse", närvaro samt gjorda tävlingsresultat. En faktor kan i vissa fall också vara biologisk och social mognad för att börja i A-gruppen, vilket inte är helt lätt att mäta.
 
Nu när vi är tillbaka "som vanligt", erbjuds simmarna i A-gruppen; 7 simpass/vecka, 3 styrkepass/vecka , samt 3 landträningar/vecka, vilket innebär 17 timmars träning/vecka, exklusive uppvärmning och stretch. Slår man ut träningskostnaderna 1500kr/termin (4 terminer) blir det en kostnad på c.a. 7 kr/timma. Utöver detta; tävlingar, sociala aktiviteter, samt ett träningsläger/år. Vi förväntar oss att man som simmare har ambitionen att ha en närvaro på minst 80% av träningarna/tävlingarna.
 
Träningstider; se kalener!
 
Självklart hjälper vi till och stöttar om man som simmare väljer att söka till ett sim universitet i USA (via ett scholarship), RIG (Riksidrotts gymnasium) eller NIU (nationella idrottsutbildningar-gymnasium).
Idag har vi en Mästerskaps simmare som studerar och simmar i USA vid Saint Leo University i Florida, samt en Mästerskaps simmare antagen till NIU i höst vid Malmö idrottsgymnasium.
 
Simmare som blir uttagna till Landslag (senior, junior, ungdom) eller till Skånelaget, ser vi bara som bonus.
 
Aktiviteter för att stötta Trelleborg Sim, samt ett fint tillskott till simmarens egna simmarkonto årligen är; t.ex. Sponsorsim/Utmaning, strandstädning, loppis, försäljning av kläder/kryddor/kakor och j
Julkalendrar.
 
Tommy Lindell
 
Kanske det häftigaste Värdsrekordet...
2021-09-23 13:35

Caleb Dressel vinner 100m medley herrar under ISL finalerna 2021.

-WOW!!!!!!!

Bröstsim med Ed Moses
2021-04-13 12:55

Hej Vänner!

 

Bröstsimsfilm med Ed Moses. En gång i tiden Världens bästa bröstsimmare.

 

Tommy Lindell

Teknikövning för fjäril- och bröstsimsvändningar & fler därtill
2021-04-06 15:17

Hej Vänner!

 

Kolla in nedan video!

 

http://vimeo.com/64146954

 

Tommy Lindell

 

 

5 teknikövningar i crawl
2021-03-01 11:18
Tommy Lindell
A-Gruppen
2021-01-26 08:22
Hej Simmarvänner!

Vi lever nu i en orolig tid, pga den Pandemi som har drabbat befolkningen Världen över. Idrotten är hårt drabbad och så även Trelleborg Sim. Badet är återigen stängt för oss i TS, men förhoppningen är att simhallen åter ska öppna den 25.1, men beslutet ligger på kommunal nivå.

Samtliga 18 st. simmare (10 st herrar/pojkar & 8 st. damer/flickor) i A-gr, tränar på så gott vi bara kan. Löpning, cykling, rollerblades med stavar, rullskidor, styrketräning och landträning 6 ggr/vecka så länge simhallen är stängd. Nu gäller det att vara i fysisk bra form.

Undertecknad rehabar efter en knäoperation (ny knäled) och under tiden är det Maxim och Felicia som ansvarar för den gemensamma träningen. Isabelle Sering är åter tillbaka till sitt Universitet i Florida (Saint Leo) och ska göra tävlingsdebut i slutet av vecka 2. Självklart håller vi tummarna.

I dagsläget kan vi bara hoppas och tro att tävlingssäsongen åter ska komma igång och huvudmålen är fortfarande att vi ska kunna prestera fina resultat på SM, JSM, Sum Sim, Swim Open, Grand Prix och DM/JDM.

Träningstider; se kalender.

Tommy Lindell

 
Våra sponsorer