Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Vad som gäller för TS C-grupp

Hej simmarvänner!

 
Välkommen till B-gruppen!
 
Nu när Pandemin är över, är målet "att så fort som möjligt", skapa en C-grupp med maximalt antal simmare (idag är vi 13 st.), där samtliga simmare har som mål att börja tävla på de tävlingar i Skåne som klubben erbjuder och väl där, göra sitt bästa. Tävlingar som för oss i TS som har lite högre status är; Vår och Höstsimaden samt Seriesim. Idag har vi ett ålderspann på 10-14 år och för att komma in i C-gruppen, bör flickorna vara 9 oä och pojkarna 10 oä. Det maximala antalet simmare i C-gruppen, är helt beroende på den plats vi har till vårt förfogande.
 
Det vi tränar på i C-gruppen, är att lära sig att träna och att tävla. Stor vikt läggs på att förbättra tekniken i samtliga simsätt, starter och vändningar, samt vikten av förståelse att tävlingssimningen är både en individuell idrott och lagidrott. Vi gör det tillsammans för att stärka Teamkänslan. Vi förväntar oss att man har som ambition att närvaron är minst 80% på träningarna/tävlingarna.
 
Rekryteringen till C-gruppen görs först och främst från TS Medley grupper och utifrån. Det vi tittar på förutom ålder enligt ovan är; tekniskt utförande i de olika simsätten, "träningsflit", intresse av att börja tävla samt närvaro. I extrema fall kan en faktor vara biologisk och social mognad, vilket inte är helt lätt att bedöma.
 
Nu när vi är tillbaka "som vanligt", erbjuds simmarna i C-gruppen; 5 simpass och 2 st. landträningar/vecka, vilket innebär 9,75 timmars träning/vecka med utbildade tränare på kanten. Slår man ut träningskostnaderna på 1300 kr/termin (4 terminer) blir det en kostnad på c.a. 9 kr/timma. Utöver detta; tävlingar, sociala aktiviteter, samt ett träningsläger/år.
 
Träningstider; se kalender!
 
Aktiviteter för att stötta Trelleborg Sim, samt ett fint tillskott till simmarens egna simmarkonto årligen är t.ex; Sponsorsim/Utmaning, strandstädning, loppis, försäljning av kläder/kryddor/kakor och Julkalendrar.
 
Tommy Lindell
 
 
Bröstsimsfilm med Ed Moses
2021-04-13 13:00

Hej Vänner!

 

Bröstsimsfilm med Ed Moses. En gång i tiden Världens bästa bröstsimmare.

 

Tommy Lindell

Teknikövning för fjärils- och bröstsimsvändning & fler därtill
2021-04-06 15:24

Hej Vänner!

 

Kolla igenom nedan video!

 

http://vimeo.com/64146954

 

Tommy Lindell

Start från startpall
2021-03-01 11:34
Tommy Lindell
Hur man startar i ryggsim
2021-03-01 11:06
Tommy Lidell
C-gruppen
2021-01-26 08:26
Hej Simmarvänner!

Först vill jag hälsa våra nya simmare välkomna till klubbens första Tävlingsgrupp.
Vi lever nu i en orolig tid, pga den Pandemi som drabbat befolkningen Världen över. Idrotten är hårt drabbad och så även Trelleborg Sim. Badet är återigen stängt för oss i TS, men vi har en tro och en förhoppning att simhallen återigen ska öppna dörrarna för oss den 25.1. Beslutet ligger dock på kommunal nivå.

Samtliga 16 st. simmare i C-gruppen erbjuds alternativ träning under denna period och då i första hand löpning/landträning. Ansvariga för dessa träningspass är i första hand Felicia och Mathilda. Nu gäller det att vara i så bra fysisk form som det bara går, tills vi åter få träna i bassäng.

I dagsläget kan vi bara tro och hoppas på att vi återigen får blöta ner oss och att tävlingssäsongen i Skåne åter öppnar sina dörrar.

Träningstider; se kalender.

Tommy Lindell
 
Våra sponsorer