Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Simning i Trelleborg - Trelleborg Sim

Trelleborg Sim erbjuder simning för alla åldrar från 3 månader och uppåt. Att lära barn, ungdomar och vuxna att simma ser vi som en av vår viktigaste uppgift. Vi hjälper till med att utveckla vattenvana, säkerhet i vatten, simteknik och tränings- och tävlingsfärdigheter i ett väl fungerande och inbjudande socialt sammanhang för våra medlemmar.

 

Vi har c:a 20 olika grupper att välja mellan fördelade på c:a 90 pass i veckan. Vi är Trelleborgs största förening med drygt 1000 medlemmar.

 

Våra grupper:

 

Simskola (2 terminer VT samt HT)

Babysim, minisim, baddare, sköldpaddor, silverpingviner, pingviner, fiskar, hajar och märkestagning samt Ungdom/Vuxen simskola

 

Tekniksimskola (2 terminer VT samt HT)

Simträning 1 dag, simträning 2 dagar, Medley 3 dagar samt Vuxencrawl (S4L-Swim for Life)

 

Tävlingsgrupper (4 terminer 2 på VT samt 2 på HT)

A, B och C

 

Vi har våra skolor i alla bassänger i Trelleborgs badhus. Såväl i undervisningsbassängen ( höj och sänkbar varmvattensbassäng) som i nya och gamla 25 meters bassängerna.

 

Simningen har funnits i Trelleborg som Trelleborg Simsällskap (TSS) sedan 1922.

Genom åren har föreningen genom olika sammanslagningar och förändringar landat i Föreningen Trelleborg Sim (TS) som grundades i september 2013.  

 

Grunden för den tidsmässigt senaste sammanslagningen var att föreningen ville bedriva ett arbete för att främja och stärka simidrotten gällande tränings- och tävlingsverksamhet i Trelleborg. Verksamheten ska bedrivas med målet att utveckla föreningens aktiva ungdomar och barn positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Visionen är att Trelleborg Sim ska erbjuda en bättre grund till träning och vidareutveckling samt dubbel simglädje och fler kompisar.


Föreningens ledord är ”Tillsammans Starkare”.  

LH Games i Landskrona
2022-07-10 19:11

Den 8-10 juli avslutade TS sin tävlingssäsong på Citadellbadet i Landskrona. Västliga vindar, lite sol och lite regn dagarna i tre, men vad gjorde det. Vi var på plats med simmare från samtliga tävlingsgrupper, våra härliga tränare och påhejande släktingar, för att fixa en fin avslutning gällande säsongen 21/22.

 

Ett helt "gäng" med nya personbästan och årsbästan i 50:a, blev facit för våra fantastiska tävlingssimmare. Stora startfält i de flesta grenarna, med simmare från Sveriges sista tredjedel. Därtill simmare från Danmark och Norge.

 

Våra Top 10 placeringar på tävlingen i den ordningen som det simmades;

6:a Max Ringström på 50m fjärilsim,

1:a Joakim Sveberg Karlsson på 50m fjärilsim,

8:a Max på 100m bröstsim,

7:a Erma Duratovic på 200m frisim,

10:a Emilia Westergren på 50m fjärilsim,

6:a Alma Liljenberg-Löfgren på 200m bröstsim,

3:a Erma på 200m bröstsim,

3:a Erma på 50m bröstsim.

 

Resultat som stack ut lite extra, tillika nya Top 10 tider genom tiderna i TS, var Max Ringströms 50m fjärilsim (27,32) och 100m bröstsim (1.12,69), samt Erma Duratovics tider på 200m frisim (2.15,86) och 200m bröstsim (2.58,28). -Vackert så!

 

Tack alla simmare, Kicki, Maxim, Frida, Olivia, alla påhejande släktingar för tre fina dagar i Landskrona.

Nu tar vi semester och laddar batterierna, så ses vi åter i augusti.

 

Tommy Lindell

 

Nya Tävlingssimmare till TS!
2022-07-06 16:21

Vi välkomnar Felipe Öst som redan har börjat i C-gruppen (från MKK), samt Jonatan Holmquist som börjar i A-gruppen i augusti (från Vellinge-Näsets SK).

-Lycka till Grabbar!

 

Tommy Lindell

Ute SM/JSM dag 5
2022-07-04 11:14
Våra härliga Ambassadörer efter avslutat Mästerskap😎👍

Sista dagen på årets Svenska Mästerskap för seniorer och juniorer i 50:a.

Erma och Isabelle i vattnet för att visa musklerna på 100m fjärilsim. Erma gör sitt bästa individuella lopp i Linköping och Isabelle fixar ett årsbästa och tar sig vidare till kvällens B-final.

 

Isabelle var på väg mot något stort i B-finalen, men 6 meter innan målgång var det någon som släppte ett kylskåp på hennes axlar. Kämpe som hon är blev hon ändå 2:a och totalt 10:a på SM med ytterligare ett nytt årsbästa. Tävlingen avslutades för vår del med 4x100m medley tillsammans med tjejerna från Kivik. Isabelle med nytt årsbästa på ryggsimmet och Erma axlade frisimmet och gjorde där sin näst bästa frisimshundring i långbana.

 

Med tanke på tjejernas skade och sjukdomshistoria den "sista tiden", gjorde de båda ett riktigt bra Mästerskap. -Vackert så tjejer!

Totalt blev det;

2 st. B-finaler, 4 placeringar 10:a-12:a på SM, 4 st. Klubbrekord, tillika 4 nya Top 10 genom tiderna och såklart 4 st. nya personbästan, 3 st. "lagpers" och slutligen 5 st. årsbästan.

 

-Tack Isabelle och Erma för fem fina dagar på Tinnerbäcksbadet.

 

Nästa vecka avslutar TS sin tävlingssäsong i Landskrona. LH games den 8-10 juli. Må vädergudarna vara med oss.

 

Tommy Lindell

Ute SM/JSM dag 4
2022-07-02 12:38

Lite svalare i luften idag och ett bättre väder för både simmare och publik. Under försökspasset simmade Erma både 50m frisim och 50m bröstsim. Frisimmet helt ok, men på bröstsimmet fick hon inte alls till det. -Det går fler tåg Erma!

 

Isabelle fortsätter sitt fina facit och sätter ett nytt Klubbrekord på 50m frisim; 27.63. -Bra där Isabelle!

 

Vi ser fram emot imorgon (sista dagen på detta Mästerskap), då båda tjejerna har sin favoritdistans; 100m fjärilsim, samt 4x100m medley tillsammans med Kivik. Isabelle på ryggsimmet och Erma avslutar med frisimmet.

 

Tommy Lindell

Ute SM/JSM dag 3
2022-07-02 01:25
Glada TS tjejer under fredagens middag😎

Dag tre i Linköping. Isabelle simmade 100m ryggsim på ett nyt årsbästa, men det räckte tyvärr inte denna gång, till fortsatta simningar gällande kvällens finalsimningar.

 

Kvällens finaler blev en riktigt Happening (trots avsaknad av Olivia Hansso från KIvik). Tjejerna gjorde det fantastiskt bra och blev 10:a på Senior SM gällande 4x100m frisim. Isabelle Sering startade med 1.00,03, vilket var ett nytt Klubbrekotd i TS och Erma Duratovic simmade sin tredje sträcka på 59,66, vilket var ett nytt snyggt "lagpers".  Totaltid 3.59,90. -Vackert så Tjejejer!

 

-Ni är Bäst!

 

Tommy Lindell

Nyheter från våra grupper
Chefstränarens tankar, 27/06 11:31 
Chefstränarens tankar, 07/09 11:32 
Tävlingsinformation, 18/07 14:20 
 
Våra sponsorer