Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Simning i Trelleborg - Trelleborgsim

Trelleborgsim erbjuder simning för alla åldrar från 3 månader och uppåt. Att lära barn, ungdomar och vuxna att simma ser vi som en av vår viktigaste uppgift. Vi hjälper till med att utvecka vattenvana, säkerhet i vatten, simteknik och tränings- och tävlingsfärdigheter i ett väl fungerande och inbjudande socialt sammanhang för våra medlemmar.

 

Vi har c:a 20 olika grupper att välja mellan fördelade på c:a 90 pass i veckan. Vi är Trelleborgs största förening med drygt 1000 medlemmar.

 

Våra grupper:

 

Simskola

Babysim, minisim, baddare, sköldpaddor, silverpingviner, pingviner, fiskar, hajar och märkestagning samt Ungdom/Vuxen simskola

 

Tekniksimskola

Simträning 1 dag, simträning 2 dagar, Medley 3 dagar samt Vuxencrawl (S4L-Swim for Life)

 

Tävlingsgrupper

A, B och C

 

Vi har våra skolor i alla bassänger i Trelleborgs badhus. Såväl i undervisningsbassängen ( höj och sänkbar varmvattensbassäng) som i nya och gamla 25 meters bassängerna.

 

Simningen har funnits i Trelleborg som Trelleborg Simsällskap (TSS) sedan 1922.

Genom åren har föreningen genom olika sammanslagningar och förändringar landat i Föreningen Trelleborg Sim (TS) som grundades i september 2013.  

 

Grunden för den tidsmässigt senaste sammanslagningen var att föreningen ville bedriva ett arbete för att främja och stärka simidrotten gällande tränings- och tävlingsverksamhet i Trelleborg. Verksamheten ska bedrivas med målet att utveckla föreningens aktiva ungdomar och barn positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Visionen är att Trelleborg Sim ska erbjuda en bättre grund till träning och vidareutveckling samt dubbel simglädje och fler kompisar.


Föreningens ledord är ”Tillsammans Starkare”.  

Höstsimiaden i Vellinge den 27č november
2021-12-01 11:22

Den gångna lördagen simmades det Höstsimiaden på två ställen i Skåne. För TS del blev det på Vanningen i Vellinge, gällande våra härliga tävlingssimmare 12 oy. Precis som på SM/JSM och Sim à Lund samma vecka, blev vi tyvärr drabbade av sjukdomar och även en del diskningar i stridens hetta. Sådant som händer, vilket man också lär sig av för framtida tävlingslopp.

 

Våta Top 10 placeringar i den ordningen som loppen simmades:

 

1:a Agnes Wiking på 100m medley

7:a Ella Knutsson på 100m medley

1:a Agnes på 50m frisim

5:a 4x50m medley fl; Ella, Alva Lindoff, Agnes, Amy Blacquire

1:a Agnes på 50m fjärilsim

9:a Ella på 50m fjärilsim

1:a Agnes på 50m ryggsim

9:a Ella på 100m ryggsim

 

-Tack Kicki och alla simmare för fina simningar på Vanningen och nu ser vi framemot Adventsdoppet i Sjöbo den 11è december.

 

Tommy Lindell

 

 

 

Sim ā Lund den 27-28 november
2021-11-30 13:20

Åtta simmare från TS A och B grupp anmälda till tävlingarna på Högevallsbadet i Lund. Tråkigt nog så blev det rena rama sjukstugan. Hälften ströks ner p.g.a. sjukdom/"skada" och det totalt på 18 st. distanser.

De som simmade var Sanna Westerberg, Tova Kjellberg, Paulina Bergström och Kasper Kimrin.

 

Det blev dock många fina lopp totalt som renderade i nya personbästan och årsbästan. Bästa placering stod Sanna Westerberg för, då hon blev fin 6:a på 100m ryggsim. Vi får hoppas och tro att samtliga är återställda till Adventsdopet i Sjöbo den 11è december.

 

-Tack Maxim, Kicki och alla simmare för fint "jobb" på Högevallsbadet.

 

Tommy Lindell

UTMANAREN HT 2021
2021-11-29 09:26
Sköna bilder från en fantastisk rolig dag.

Äntligen!!!

 

Det finns inget härligare än att få vara med på Utmanaren. Personligen så njuter jag varje minut då man ser dessa simmare i vår Tekniksimskola kasta sig ut i det härliga blå.

 

Igår genomförde vi vår Utmanaren HT2021. Simmare, tränare, instruktörer, föräldrar och en och annan klubbchef, i en härlig blandning, umgicks och snackade simning, simmade och hade det kul under nästan två och en halv timme. Alla hjälptes åt med allt från tidtagning till att lära sig lite om hur vändningar och starter går till.

Simmarna fick feedback av sina tränare efter att de hade simmat och jag måste säga att jag är mycket imponerad av Tekniksimskolans simmare och vad Trelleborgsims tränare har lyckats åstadkomma i bassängerna denna termin.

Atmosfären i simhallen i Trelleborg blev magisk då den avslutande stafetten gick av stapeln....jag tror det skiljde en oklippt nagel mellan lagen vid målgång:-). Vilket liv det var i hallen!!!

 

Ett roligt moment (Utmaning) var när simmarna fick startern Max ( TS A-gruppssimmare) att visa hur man startar från startpallen samtidigt som han skulle vara starter.....

Att blåsa i en visselpipa och gå upp på startpallen samtidigt som alla simmare skrek PÅ ERA PLATSER blev nästan för mycket för en ärrad A-gruppssimmare...:-). 

 

Utmanaren finns för att vi vill att alla skall kunna utmana sig själva i allt i stort och smått med en mycket viktig och obligatorisk ingridiens....man måste kul medans man gör det. 

 

Tack för att jag fick vara med och tack till alla er som var där. Nästa termin kör vi kanske till och med två Utmanare....:-)

 

Vill man se lite tider finns de under Tekniksimskolan/Utmanaren/Utmanaren Resultat

 

Ulf Ringström Klubbchef TS

Inne SM/JSM dag 3 i Stockholm
2021-11-26 15:29

Fortfarande sjukdom i Kivikslägret, så även denna dag inga lagkapper för Erma Duratovic. Individuellt simmade Erma 50m frisim på tiden 27,25, vilket var 20 hundradelar från personbästat. Inte helt enkelt att "persa" varje gång man går i vattnet, men det hon gjorde riktigt bra, var att hon slog 10 tjejer som låg före henne i startlistan. -Fint så!

 

Tommy Lindell

Inne SM/JSM i Stockholm den 24-28 november dag 1 & 2
2021-11-25 15:31

Återigen ett Mästerskap på Eriksdalsbadet i Stockholm, Sveriges Nationalarena i simning och även Sveriges bästa simarena om ni frågar mig. Till detta Mästerskap hade vi fem st. individuellt kvalade simmare, men av olika anledningar blev det bara två st. som hade möjligheten att vara på plats för att prestera. Albert Brock och Erma Duratovic.

 

Först ut i vattnet dag 1 var Erma på 100m fjärilsim. Hon har visat riktigt bra tävlingsform under hela hösten och även denna gång blev det ett fint personbästa (1.04,73). I grenen efter var det Alberts tur och då gällde det 50m fjärilsim. Tyvärr så "fastnade" han i vändningen och tappade alldeles för mycket tid, vilket man i dessa sammanhang inte har råd med. Alberts tid blev 25,92. 

 

Första dagen avslutades för vår del med 4x50m frisim flickor, där vi även denna gång hade lagsamverkan med Kiviks SK. Samtliga tjejer "persade" och hamnade på en fin 8:e plats på JSM. Ermas "lagpers" är numera 27,00. Under dagen fick vi dock ett tråkigt besked, då en av tjejerna i Kiviks SK insjuknat. Vi blev då tvingade att stryka ner laget på kvällen, då det gällde samma sträcka men på SM.

 

Dag 2 i Huvudstaden. Fortfarande sjukdom i Kiviks SK och dagens båda lagkapper tyvärr strukna. Erma startade denna torsdag med att sätta Klubbrekord på 100m medley (1.05,87) och endast 12 hundradelar från B-finalen på SM. -Vackert så Erma! Hennes sista lopp denna dag var 50m fjärilsim och vilan mellan de båda loppen blev nog lite för kort. Tiden 29,44 var 34 hundradelar från hennes nysatta personbästa.

 

Tommy Lindell

 

Nyheter från våra grupper
Chefstränarens tankar, 07/09 11:32 
Tävlingsinformation, 18/07 14:20 
Chefstränarens tankar, 25/06 11:40 
Chefstränarens tankar, 09/05 12:12 
 
Våra sponsorer