Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Klubbens historia

Simningen har funnits i Trelleborg som Trelleborg Simsällskap (TSS) sedan 1922.

Genom åren har föreningen genom olika sammanslagningar och förändringar landat i Föreningen Trelleborg Sim (TS) som grundades i september 2013.  


Grunden för den tidsmässigt senaste sammanslagningen var att föreningen ville bedriva ett arbete för att främja och stärka simidrotten gällande tränings- och tävlingsverksamhet i Trelleborg. Verksamheten ska bedrivas med målet att utveckla föreningens aktiva ungdomar och barn positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Visionen är att Trelleborg Sim ska erbjuda en bättre grund till träning och vidareutveckling samt dubbel simglädje och fler kompisar.


Föreningens ledord är ”Tillsammans Starkare”.  

NCAA div 2 Birmingham, Alabama
2021-03-22 10:37

Den 17-20 mars avgjordes Amerikanska Universitetsmästerskapen i simning, gällande division 2. Platsen var Birmingham i Alabama. Det som skiljer division 1, 2 och 3 är bl.a. antal antal utbildningar och antal idrotter på universiteten. Isabelle Sering som är förstaårs elev (Freshman) på Saint Leo universitetet i Florida, var endast en av två simmare kvalificerade för dessa mästerskap.

 

P.g.a. tornadovarningar fick man ställa in ett av försökspassen, vilket fick till följd att Isabelle simmade direktfinal på 100 yard fjärilsim, som också var den enda distans hon kvalat in på. Jag tror att hon ryckets med av stämningen på tävlingen och således öppnade alldeles för hårt. 25,34 vid 50 vilket var ett nytt Klubbrekord på 50 yard fjärilsim. Hon stod inte riktigt pall sista 50 och landade på 55,15, vilket var 34 hundradelar från hennes nysatta Klubbrekord på distansen.

 

I resultatlistan blev hon ändå fin 11:a i sin debut och jag är övertygad om att detta bara gav blodad tand inför nästa säsong. -Snyggt jobbat Vännen! I slutet av april landar hon i Sverige för att ansluta till övriga i TS A-grupp och åker tillbaka till Florida i augusti.

 

Tommy Lindell

Vinnare i Pantameradragningen HT 2020
2021-03-03 12:00

Föreningen har delat ut pantamerasäckar till sina medlemmar och meningen var att när man lämnat in en säck skulle nummret på taggen skickas till vår chefstränare för att få chans att vara med på en dragning under vårt KM. Tyvärr blev vårt KM inställt pga pandemin så....

 

Vi har nu samlat in alla säcknummer och dragit ett nummer ur hatten, på ett fullkomligt pandemisäkert sätt och vinnaren blev Sanna Westerberg. Vinsten sätts in på simmarkontot. Grattis Sanna!

 

Vi fortsätter nu med vårt Pantameraupplägg och en ny dragning kommer att ske maj 2021 så fortsätt att skicka in nummret på taggen till vår chefstränare. Alla säckar som blir inlämnade är ett härligt tillskott till vår gemensamma kassa.

 

Om ni saknar säckar berätta det för era tränare så får ni nya.

 

Mvh Ulf Ringström Klubbchef TS

Uppmaning under Corona-pandemin
2021-03-03 11:19

Bästa TS:are!

 

Under dessa kämpiga tider med pandemi och smittspridning vill vi ännu en gång från föreningens sida uppmana till följsamhet, noggrannhet och försiktighet för att hindra smittspridning i samhället i allmänhet och givetvis i och kring Badhuset i synnerhet.

 

Trelleborg Sim följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och står i tät kontakt med Trelleborgs kommunledning, Kultur & Fritid och Badhusledningen vad gäller planering och rutiner , för att vara väl förberedda och noggranna och kunna hålla igång vår verksamhet. Och - givetvis allra viktigast - att hålla oss och våra nära och kära friska!

 

Var uppmärksam på de regler som gäller angående maxantal, hålla distans, tvätta händerna före och efter badhusbesök, tider vid in- och utpassering och annat som hjälper oss att kunna hålla igång. 

 

Finns frågor eller funderingar kring detta så tveka inte att kontata oss i styrelsen eller din närmaste ledare. Var rädda om er!

 

Bästa hälsningar

Bert Westerberg //Ordförande TS

 

Sista Dualmeeten innan NCAA
2021-03-01 10:23

Pga Pandemin, fick Universety of Saint Leo bara tre st. tävlingsdagar på sig, att kvala in till årets Skolmästerskap (NCAA), som komer att hållas i Birmingham, Alabama den 17-20.3.

 
Isabelle Sering kunde bara vara med på två av dessa dagar och vilken fin avslutning hon gjorde den 28.3.
I Melbourne, Florida mötte laget Florida Tech. Hon var med i det vinnande laget på 4x50 yard frisim, samt vann storstilat 100 yard fjärilsim på nytt Klubrekord igen (54,81). Tiden är fortfarande bara ett B-kval, men mycket troligt att hon kommer att bjudas in, då hon i dagsläget ligger 8:a bland samtliga division 2 skolor. Kvalperioden går ut den 3.3! Isabelle till höger på bilden.
 
Tommy Lindell
Tävlingsdebut i Florida
2021-02-28 10:41
Isabelle Sering gör sitt första år (Freshman) på Universety of Saint Leo i Florida, USA. Varje delstat och simorganisation bestämmer själva hur tävlingsuppläggen ska vara under Pandemin. Division 2 skolorna i Florida, är några av dem som drabbats hårdast gällande tävlingar.

Isabelles universitet fick göra sin tävlingsdebut denna vecka och det var en Dualmeet mot Florida Southern College i Lakeland, Fl.

Kanonstart för Isabelle! 3 st. Klubbrekord i yard, där hon vann 100 yard fjäril (55,61), fin 2:a på 100 yard ryggsim (57,30), samt startsträckan på 4x50 yard frisim (23,99). Den tiden var också A-kval till SM och JSM på 50m frisim. 100 yard = 91,4m! Laget vaan den lagkappen. Dessutom blev hon fin 3:a på 50 yard frisim.

Kvaltiderna (A och B-kval) till Amerikanska skolmästerskapen div 1, 2 och 3, är rätt så tuffa och just nu är Isabelle B-kvalad på 100 yard fjäril, men det är mycket troligt att hon kommer att bli inbjuden till Mästerskapet senare i vår.

Tommy Lindell
Nyheter från våra grupper
 
Våra sponsorer