Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Simning i Trelleborg - Trelleborg Sim

Trelleborg Sim erbjuder simning för alla åldrar från 3 månader och uppåt. Att lära barn, ungdomar och vuxna att simma ser vi som en av vår viktigaste uppgift. Vi hjälper till med att utveckla vattenvana, säkerhet i vatten, simteknik och tränings- och tävlingsfärdigheter i ett väl fungerande och inbjudande socialt sammanhang för våra medlemmar.

 

Vi har c:a 20 olika grupper att välja mellan fördelade på c:a 90 pass i veckan. Vi är Trelleborgs största förening med drygt 1000 medlemmar.

 

Våra grupper:

 

Simskola (2 terminer VT samt HT)

Babysim, minisim, baddare, sköldpaddor, silverpingviner, pingviner, fiskar, hajar och märkestagning samt Ungdom/Vuxen simskola

 

Tekniksimskola (2 terminer VT samt HT)

Simträning 1 dag, simträning 2 dagar, Medley 3 dagar samt Vuxencrawl (S4L-Swim for Life)

 

Tävlingsgrupper (4 terminer 2 på VT samt 2 på HT)

A, B och C

 

Vi har våra skolor i alla bassänger i Trelleborgs badhus. Såväl i undervisningsbassängen ( höj och sänkbar varmvattensbassäng) som i nya och gamla 25 meters bassängerna.

 

Simningen har funnits i Trelleborg som Trelleborg Simsällskap (TSS) sedan 1922.

Genom åren har föreningen genom olika sammanslagningar och förändringar landat i Föreningen Trelleborg Sim (TS) som grundades i september 2013.  

 

Grunden för den tidsmässigt senaste sammanslagningen var att föreningen ville bedriva ett arbete för att främja och stärka simidrotten gällande tränings- och tävlingsverksamhet i Trelleborg. Verksamheten ska bedrivas med målet att utveckla föreningens aktiva ungdomar och barn positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Visionen är att Trelleborg Sim ska erbjuda en bättre grund till träning och vidareutveckling samt dubbel simglädje och fler kompisar.


Föreningens ledord är ”Tillsammans Starkare”.  

Ute SM/JSM dag 4
2022-07-02 12:38

Lite svalare i luften idag och ett bättre väder för både simmare och publik. Under försökspasset simmade Erma både 50m frisim och 50m bröstsim. Frisimmet helt ok, men på bröstsimmet fick hon inte alls till det. -Det går fler tåg Erma!

 

Isabelle fortsätter sitt fina facit och sätter ett nytt Klubbrekord på 50m frisim; 27.63. -Bra där Isabelle!

 

Vi ser fram emot imorgon (sista dagen på detta Mästerskap), då båda tjejerna har sin favoritdistans; 100m fjärilsim, samt 4x100m medley tillsammans med Kivik. Isabelle på ryggsimmet och Erma avslutar med frisimmet.

 

Tommy Lindell

Ute SM/JSM dag 3
2022-07-02 01:25
Glada TS tjejer under fredagens middag😎

Dag tre i Linköping. Isabelle simmade 100m ryggsim på ett nyt årsbästa, men det räckte tyvärr inte denna gång, till fortsatta simningar gällande kvällens finalsimningar.

 

Kvällens finaler blev en riktigt Happening (trots avsaknad av Olivia Hansso från KIvik). Tjejerna gjorde det fantastiskt bra och blev 10:a på Senior SM gällande 4x100m frisim. Isabelle Sering startade med 1.00,03, vilket var ett nytt Klubbrekotd i TS och Erma Duratovic simmade sin tredje sträcka på 59,66, vilket var ett nytt snyggt "lagpers".  Totaltid 3.59,90. -Vackert så Tjejejer!

 

-Ni är Bäst!

 

Tommy Lindell

Ute SM/JSM dag 2
2022-06-30 22:10

Årets Svenska Mästerskap på Tinnerbäcksbadet i Linköping, fortsatte i härligt sommarväder.

Lite lugnare idag för Isabelle och Erma, som båda bara hade 50m fjärilsim på schemat. Erma har inte riktigt fått till det (än så länge) på den kortaste av fjärilsdistanserna detta år i 50:a, men idag gjorde hon det helt ok och simmade under 30 sekunder för andra gången denna säsong. -Fint så Erma!

 

Bättre gick det då för Isabelle som är första års senior, som satte ett nytt Klubbrekord i försöken (28,30) och kvalificerade sig till B-finalen senare i afton. Väl där förbättrade hon sitt nysatta Klubbrekord till 28,20 och blev där fin 4:a och totalt 12:a på SM. -Snyggt Isabelle, med tanke på att det bara var drygt en vecka sedan hon hoppade omkring på kryckor. Fortsättning följer imorgon.

 

Tommy Lindell

Ute SM/JSM i Linköping 2022, dag 1
2022-06-29 21:34

Årets SM-vecka i en mängd idrotter, avgörs i Östergötlands största stad Linköping. Simtävlingarna den 29.6-3-7 på Tinnerbäcksbadet. Kanske inte den förberedelsen som coach, man helst önskar sig veckorna innan Touchdown. Skador och sjukdomar på våra härliga tjejer Isabelle Sering och Erma Duratovic, men ingenting är ju kört förrän vi har försökt att ändå få ut max i varje lopp dagarna i fem.

 

Erma simmade 200m medley och 50m ryggsim under dagens försökspass. Inte helt nöjd med sina tider och placeringar, men det fanns ändå vissa indikationer som visade att hon kan "simma in sig" i tävlingen. Isabelle simmade 50m ryggsim och fixade ett nytt årsbästa på distansen och endast 32 hundradelar från B-finalen. -Fint så!

 

Även detta Mästerskap skulle vi simma lagkapperna på JSM och SM i samverkan med Kiviks SK. Tyvärr blev Olivia Hansson (Kivik) sjuk, vilket gjorde att vi fick stryka ner alla tre lagkapperna på JSM, men vi betämde ändå att skulle strida om Top 12 placeringarna på SM lagkapperna. Under kvällens finalpass stod 4x200m frisim på schemat. Trelleborg Sim/Kiviks SK hamnade på en fin 12è plats. Innan tävlingen hade Isabelle 2.17,61 och Erma 2.17,15 som långbanepers på 200m frisim. Våra TS tjejer var grymma i laget! Isabelle hade 2.14,55 på sin sträcka och Erma hade 2.15,77 på sin sträcka. Trots att Erma öppnade loppet som "en galning", krossade båda tjejerna sina tidigare tider i 50à. Totaltiden blev 8.54,92.

 

-Tack för en häftig lagkapp och nu ser vi fram emot morgondagen.

 

Tommy Lindell

 

 

Höstens simskola
2022-06-29 10:39

Imorgon 30/6 kl. 10.00 öppnar vi anmälan till höstens simskola för alla. 

Nyheter från våra grupper
Chefstränarens tankar, 27/06 11:31 
Chefstränarens tankar, 07/09 11:32 
Tävlingsinformation, 18/07 14:20 
 
Våra sponsorer