Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Simning i Trelleborg - Trelleborg Sim

Trelleborg Sim erbjuder simning för alla åldrar från 3 månader och uppåt. Att lära barn, ungdomar och vuxna att simma ser vi som en av vår viktigaste uppgift. Vi hjälper till med att utveckla vattenvana, säkerhet i vatten, simteknik och tränings- och tävlingsfärdigheter i ett väl fungerande och inbjudande socialt sammanhang för våra medlemmar.

 

Vi har c:a 20 olika grupper att välja mellan fördelade på c:a 90 pass i veckan. Vi är Trelleborgs största förening med drygt 1000 medlemmar.

 

Anmälan till årets Intensivsimskola öppnar 24/4 kl 12:00.

Kursperiod: 9 gånger

Pingvin-Haj: 26/5-13/6

Bläckfisk- Silverpingvin: 26/5-10/6

 

Tekniksimskola i Anderslöv 2024

Vi kommer i år att köra en Tekniksimskola i Anderslöv. Här kommer vi att slipa på teknik samt att köra lite andra aktiviteter under veckorna 25 & 26! Anmälan hittar ni under Simskolan!

 

 

Våra grupper:

 

Simskola (2 terminer VT samt HT)

Babysim, minisim, baddare, sköldpaddor, silverpingviner, pingviner, fiskar, hajar och märkestagning samt Ungdom/Vuxen simskola

 

Tekniksimskola (2 terminer VT samt HT)

Sälarna 1 dag, Delfinerna 2 dagar, Späckhuggarna 3 dagar samt Vuxencrawl (S4L-Swim for Life)

 

Tävlingsgrupper (4 terminer 2 på VT samt 2 på HT)

Elit A, Elit B och C

 

Vi har våra skolor i alla bassänger i Trelleborgs badhus. Såväl i undervisningsbassängen ( höj och sänkbar varmvattensbassäng) som i nya och gamla 25 meters bassängerna.

 

Simningen har funnits i Trelleborg som Trelleborg Simsällskap (TSS) sedan 1922.

Genom åren har föreningen genom olika sammanslagningar och förändringar landat i Trelleborg Sim (TS) som grundades i september 2013.  

 

Grunden för den tidsmässigt senaste sammanslagningen var att föreningen ville bedriva ett arbete för att främja och stärka simidrotten gällande tränings- och tävlingsverksamhet i Trelleborg. Verksamheten ska bedrivas med målet att utveckla föreningens aktiva ungdomar och barn positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Visionen är att Trelleborg Sim ska erbjuda en bättre grund till träning och vidareutveckling samt dubbel simglädje och fler kompisar.


Föreningens ledord är ”Tillsammans Starkare”.  

Citadellsim i Landskrona den 24-26 maj
2024-05-28 09:40

Fler bilder (+8) >>

Det gågna veckoslutet var vi på plats på Citadellbadet  i Landskrona, med ett gäng härliga simmare från Elit A och Elit B, samt Ester från C-gruppen. Stora startfält med simmare från södra Sverige och klubbar från Danmark. Inte helt lätt att komma med på alla distanser våra simmare ville simma.

 

Det ser bra ut inför framtiden, då vi tar steg för steg i rätt riktning. Det blev hela 30 st. personbästan i 50à. Fint så! Bästa placeringarna på tävlingen fick Erma Duratovic som vann 50m frisim, blev fin 4:a på 50m ryggsim, samt en 7è plats av Freja Härstedt på 800m frisim.

 

Resultat som stack ut, var de nya Top 10 tiderna genom tiderna i TS. Ella Knutsson på 800m frisim (11.27,08), Erma på 50m ryggsim (32,50), samt Svante Almgren på 800m frisim (11.34,32).

 

Stort tack alla simmare, Christoph och alla påhejande föräldrar för tre riktigt bra dagar på Citadellsbadet. Nu ser vi fram emot DM/JDM i Staffanstorp, Färsingadopet i Sjöbo, LH Games i Landskrona och Ute SM/JSM i Linköping.

 

Tommy Lindell

Citadellsim Mini i Landskrona den 25-26 maj
2024-05-28 09:16

Den gågna helgen simmades det Citadellsim Mini, på Citadellsbadet i Landskrona. Et pass på lördagen och ett pass på söndagen och detta gjordes mellan passen under det stora Citadellsimmet.

 

TS härliga fem ungdomar valde dock bara att simma lördagens tävling. Joakim, Hilde, Emma, Miranda och Heidi gjorde det så bra. Facit blev 13 st. personbästa i 50:a, samt ett gäng fina placeringar om man lusläser resultatlistorna, som även denna gång publicerades "huller om buller".

 

 

Tack Fanny, alla simmare och påhejande föräldrar för en mycket fin dag i Landskrona.

Nu ser vi fram emot Färsingadoppet i Sjöbo och avslutningen på LH Games i Landskrona.

 

Tommy Lindell

Isabelle Sering lägger baddräkten på hyllan
2024-05-21 11:29

Nu är det inte långt kvar! Isabeller tar snart sin amerikanska Universitetsexamen. 3 år på Saint Leo och sista året på Tampa.

Jav vill i stora ordalag tacka dig Isabelle, för de 9 år jag har fått möjligheten att få jobba med dig och önskar dig all lycka i framtiden, med jobb och familjeliv.

 

Du har gjort så mycket för Trelleborg Sim och dina skolor i USA. I Sverige; A- och B-finaler på SM, medaljer på JSM och Sum Sim, samt att du har fått representera Sverige på Nordiska Ungdoms Mästerskapen.

 

Isabelle! Du säger att du nu har gjort din sista säsong som elitsimmerska, men du vet att det är aldrig försent för en comeback....

 

Tommy Lindell

Föräldramöte i Parken för alla medlemmar!
2024-05-16 10:26

Trelleborg Sim bjuder härmed in till ett föräldramöte i Parken den 30/5 kl 19:00!

 

Detta gäller alla medlemmar, Tävlingsgrupper, Tekniksimskolan och Simskolan.

 

 

Utmanaren 2
2024-05-08 12:17

Söndagen den 5 maj körde vi den andra Utmanaren för terminen.

Vi hade hela 71 (!) anmälda barn inför tävlingen som skulle simma en eller flera grenar. 

 

Vi körde för första gången med 7 banor och hade funktionärer på båda sidorna! Stort Tack till Jennifer som organiserade funktionärerna! Vi är på gång!

 

Det är så roligt att se er alla simmare samlade och heja fram varandra! Vi är även så glada att det finns ett så stort intresse från barnen att prova på att tävla i våra Utmanartävlingar.

 

STORT TACK till alla som hjälpte till, hejade och gjorde denna eftermiddag superbra!

 

// Amanda 

Nyheter från våra grupper
Tävlingsinformation, 14/12 14:36 
Hajen, 16/10 11:59 
Späckhuggarna (3 dagarsgrupperna), 16/10 11:58 
Märkestagning, 16/10 11:58 
Delfinerna (2 dagarsgruppen), 16/10 11:57 
 
Våra sponsorer