Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Simning i Trelleborg - Trelleborg Sim

Trelleborg Sim erbjuder simning för alla åldrar från 3 månader och uppåt. Att lära barn, ungdomar och vuxna att simma ser vi som en av vår viktigaste uppgift. Vi hjälper till med att utveckla vattenvana, säkerhet i vatten, simteknik och tränings- och tävlingsfärdigheter i ett väl fungerande och inbjudande socialt sammanhang för våra medlemmar.

 

Vi har c:a 20 olika grupper att välja mellan fördelade på c:a 90 pass i veckan. Vi är Trelleborgs största förening med drygt 1000 medlemmar.

 

Våra grupper:

 

Simskola (2 terminer VT samt HT)

Babysim, minisim, baddare, sköldpaddor, silverpingviner, pingviner, fiskar, hajar och märkestagning samt Ungdom/Vuxen simskola

 

Tekniksimskola (2 terminer VT samt HT)

Simträning 1 dag, simträning 2 dagar, Medley 3 dagar samt Vuxencrawl (S4L-Swim for Life)

 

Tävlingsgrupper (4 terminer 2 på VT samt 2 på HT)

A, B och C

 

Vi har våra skolor i alla bassänger i Trelleborgs badhus. Såväl i undervisningsbassängen ( höj och sänkbar varmvattensbassäng) som i nya och gamla 25 meters bassängerna.

 

Simningen har funnits i Trelleborg som Trelleborg Simsällskap (TSS) sedan 1922.

Genom åren har föreningen genom olika sammanslagningar och förändringar landat i Föreningen Trelleborg Sim (TS) som grundades i september 2013.  

 

Grunden för den tidsmässigt senaste sammanslagningen var att föreningen ville bedriva ett arbete för att främja och stärka simidrotten gällande tränings- och tävlingsverksamhet i Trelleborg. Verksamheten ska bedrivas med målet att utveckla föreningens aktiva ungdomar och barn positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Visionen är att Trelleborg Sim ska erbjuda en bättre grund till träning och vidareutveckling samt dubbel simglädje och fler kompisar.


Föreningens ledord är ”Tillsammans Starkare”.  

Sim ā Lund den 26-27 november
2022-11-27 16:44
Glada simmare på sista passet!

Samtidigt som det simmades Svenska Mästerskap i Stockholm, bjöd SK Poseidon på tävlingar i Högevallsbadet. En liten men naggande god trupp från TS (simmare från samtliga tre tävlingsgrupper) var på plats för att utmana.

 

Fina simningar av de våra. 13 st. Top 10 placeringar på tävlingen (se nedan!), personbästan och årsbästan. -Fint så Vänner. Det var dock tre tider som stack ut lite extra och som renderade nya Top 10  i Tider i klubbens historia. Samtliga från Max Ringström. 100m frisim (55,07), 200m bröstsim (2.30,26) och 100m medley (1.01,48).

 

Våra Top 10 placeringar i den ordningen som loppen simmades:

 

1:a Max Ringström på 100m bröstsim

8:a Alma Liljenberg-Löfgren på 200m medely

1:a Max på 200m bröstsim

2:a Freja Härstedt på 100m fjärilsim

2:a Mattias Rydqvist på 100m ryggsim

10:a Alma på 100m bröstsim

4:a Tova Kjellberg på 100m bröstsim

1:a Max på 100m medly

6:a Alma på 100m medley

6:a Tova på 100m medley

3:a Max på 100m frisim

1;a Mattias på 100m frisim

2:a Freja på 200m fjärilsim

 

-Tack Maxim, Frida, alla simmare och tillresta föräldrar för fint Ambassadörskap för Föreningen Trellebog Sim.

 

Tommy Lindell

TS mitt i julrushen
2022-11-27 15:06
Simskoleansvarig Amanda snackar simning.

I år fick vi möjlighet att vara med på Julskyltning och Lycktetändningen och det ville vi inte missa! Ett stort tack till Annika Eriksdotter på Kultur och Fritidsförvaltningen, enheten för Allmänkultur från oss!

 

Det bjöds på pepparkakor och delades ut badmössor för dem som kunde gissa hur många fjärilar det var i burken.

 

Skall det simmas i Trelleborg skall man simma för Trelleborg Sim. Hoppas vi får se både gamla och nya ansikten i föreningen nästa termin. Att kunna simma är oerhört viktigt och gemenskap likaså.

 

TILLSAMMANS STARKARE

 

Uffe Ordförande i TS

Inne SM/JSM dag 5
2022-11-27 13:16

Sista dagens försökspass är nu slut. Erma simmade 50m ryggsim, vilket hon inte var nöjd med och jag kan väl bara hålla med henne. Även solen har fläckar.

 

En sammanfattning detta Mästerskap för TS del. Jonatan Holmquist första Mästerskap i TS; ett Klubbrekord och två näst bästa tider i karriären.

 

Erma Duratovic; en höst med långvarig ankelskada och en seg förkylning som fortfarande håller i sig och ändå tre st. årsbästan.

 

-Stort Tack bägge två för fina dagar i Huvudstaden och nu ser vi fram emot våra sista tävlingar i december.

 

Tommy Lindell

Inne SM/JSM dag 4
2022-11-26 15:09

Dag fyra av årets Svenska Inomhusmästerskap för seniorer och juniorer, inleddes för Trelleborg Sims del av Erma Duratovic på 50m frisim. Med tanke på allt strul Erma har haft i höst, så var det en fin prestation att sätta ett årsbästa på 50m frisim och det med 30 hundradelar.

 

Dagens höjdare för TS del stod Jonatan Holmquist för. Första 25àn på 50m bröstsim var sådär, men hans sista 15m var superb och det belönades också med ett nytt Klubbrekord, som nu lyder 29,29. -Stort Grattis Jonte!

 

Imorgon sista dagen i Stockholm.

 

Tommy Lindell

Sim SM/JSM dag 3
2022-11-25 14:43

Tredje dagen av årets Inne SM/JSM i Sveriges vackra huvudstad. Först i vattnet var Erma på 50m bröstsim. Ett fint lopp av Erma. Årsbästa med 64 hundradelar och endast fem hundradelar från personbästa. Lite stressad simning, men absolut helt OK.

 

Det blev ett extralopp för Jonatan denna förmiddag, där tiden hade dragit ut till tidig eftermiddag! Han gjorde där sitt nästa bästa lopp i karriären gällande 100m medley. Kanske lite väl tuff första 25àn vilket straffade sig i slutdelen av loppet.

 

-Vi kommer igen till lördagens försökspass där vi får njuta av Ermas 50m frisim och Jonatans 50m bröstsim.

 

Tommy Lindell

 

Nyheter från våra grupper
Utmanaren, 31/08 15:17 
Babysim, 31/08 14:09 
Chefstränarens tankar, 27/06 11:31 
 
Våra sponsorer