Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

En simlektion hos Trelleborg Sim

Hur ser en typisk simlektion ut hos Trelleborg Sim?

En fråga som många ställer sig innan man börjar simma hos oss. 

 

Vår undervisning grundar sig i Simlinjen med alla utvecklingssteg från en Aktiv start med vattenvana som primära fokus till att fortsätta simma hela livet. Vi har alltså undervisning från 3 månaders ålder och livet ut.

 

Innan lektionen kan barnen vänta på läktaren i Nya 25:an. En typisk lektion (för de grupper som är utan förälder i vattnet) för vår simskola börjar med att våra instruktörer kännetecknade med röda Instruktörströjor kommer och kallar på de simmare som tillhör gruppen. Lektionen inleds med 15 minuters samling, upprop och uppvärmning på våra blåa gymnastikmattor i simhallen. När det sedan närmar sig simning går instruktörerna tillsammans med barnen antingen ner till Undervisningsbassängen genom äventyrsdelen eller ner mot grunda delen på Nya 25:an om man simmar där uppe. 

Lektionen i vattnet varar i 30 minuter varav dem sista 5 minuterna brukar avslutas med att hoppa från kanten eller något annat roligt, både för att barnen ska finna glädje med vår undervisning men också för vattenvanans skull. I början av varje termin kontrolleras simmarna så att de har hamnat i rätt grupp lektionerna kan då upplevas som något repeterande från föregående termin. Här beslutas också vad som behövs tränas på mest och vilket som är nästa steg för gruppen. Underlektioner med teknikinriktning kan det upplevas att barnen simmar mindre än gånger där fokus är uthålligheten. Vår undervisning genomförs i enlighet med simlinjen vilket leder till syftet med våra lektioner:

 

Syfte

* Att grundlägga ett intresse för simning som idrott och fysisk aktivitet i allmänhet.

* Att utveckla grundläggande rörelsefärdigheter genom kroppskännedom och kroppskontroll. 

* Att utveckla generella motoriska färdigheter genom att stimulera till daglig fysisk aktivitet.

 

Varje lektion avslutas med att samlas och prata om hur lektionen varit. Vår upplevelse är att det ibland funkar bra men ibland vill barnen bara gå tillbaka till sina föräldrar vilket också är helt okej!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer