Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Är simträning enformigt?
2023-01-12 09:55

För en icke Tävlingssimmare med förutfattade meningar, kan ju simträning på tävlingsnivå, innebära bara ett jäkla slit och räkning av kakelplattor. Hur fel har inte dessa människor....

 

Tävlingssimning i bassäng är förvisso en uthållighetssport gällande distanser 100m upp till 1500m och som alla andra sporter där uthålligheten är en viktig aspekt, krävs år av adekvat träning för att nå sin potential som idrottare.

 

Inom simsporten har vi dock en massa fördelar, som gör det möjligt att härda ut den tuffa belastningen på kropp och själ.

 

Flickor och pojkar tränar tillsammans, samt umgås före och efter vart träningspass. Vi gör det även tillsammans gällande tävlingar och läger.

Vi pacar varandra på träning för gynsam utveckling.

Vi tränar i 25:a och 50:a.

Vi tävlar i 25:a och 50:a inomhus och utomhus, på en mängd olika platser i Skåne, övriga Sverige, samt utomlands.

 

All träning är upplagd i olika farter och serier som periodiseras gällande fart och intensitet.

Vi tränar starter, vändningar och teknik i alla simsätt.

Vi använder oss av diverse material för att göra det mer intressant som tex, bensparksplattor, dolmar, simfenor, snorklar, gummiband, paddlar etc.

 

Vi kör styrketräning för de äldre simmarna på lokal med allt vad det innebär.

Vi kör landträning på badet för samtliga tävlingsgrupper, där vi använder kroppen som redskap samt hopprep, theraband, hantlar, medicinbollar etc.

 

Jag satte min fot i en simhall för första gången 1968 och är fortfarande kvar i sporten. 

Tävlingssimning är som livet i stort, det går upp och det går ner, men för det mesta är det bra, till och med mycket bra.

 

Tommy Lindell

 

 
Våra sponsorer