Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare
Varför skall man tävla?
Ja, det kan man ju fråga sig....
Jag tror att de allra flesta som fått/får chansen att ingå i en tävlingsgrupp oavsett simförening i Sverige, vill simtävla. En del vill tävla ofta, andra mer sällan. En del vill tävla på flera distanser på respektive tävling, andra på ett fåtal distanser, men vad är det då som triggar igång tävlingslusten?

Jag vill mäta mig med mina tidigare tävlingsresultat.
Kommer min träning att ge önskad effekt vid nästa tävling, eller är jag beredd att se det långsiktigt.
Det är kul att tävla och det är bara jag själv på min tilldelade bana. Ingen kommer att störa/hindra mig.
Det är kul och intressant att få se nya tävlingsplatser.
Det blir ett fint tillfälle att stärka mina kompisrelationer i klubben.
Vid varje nytt tävlingstillfälle har jag chansen att få lära känna andra simmare från andra klubbar.
Det finns alltid en chans att att komma upp på prispallen och mottaga priser och ovationer.
Det är kul och spännande att få utmana andra simmare från andra klubbar än sin egen.
Närvositet vid tävling är bara naturligt. Mina motståndare känner likadant.

Vad är då det viktigaste gällande respektive tävlingslopp?
Enligt undertecknad är det hur själva loppet gick till; det tekniska utförandet (starten, undervattenssimningen, simsättet, vändningarna och själva upplägget tidsmässigt). Feedback på detta från tränarna är tillräckligt. Skulle det visa sig att det blev ett personbästa, en placering högt upp i resultatlistan eller ett nytt kval till en "större tävling"; se då detta enbart som en fin bonus och inget annat.

För er som ska tävla utanför Trelleborg för första gången:
Injudan tilltävlingen kommer via kallese i Sport Admin.
Anmälan till tävlingen (vilka distanser ni vill bli anmälda på) gör ni via kallesen i Sport Admin.
När startlistan från arrangören är officiell, kommer ni att få ett Tävlings PM via mail; vilka grenar ni kom med på, plats, tider, vilka tränare från TS som kommer at vara på plats, samt övrig viktig info.

Ni byter om på visad plats, träffar dina lagkompisar och tränare vid bassängkanten/läktaren, värmer upp enl. PM, simmar in och övar på viktiga detaljer, byter om till kläder och sportskor som ni kan värma upp till innan respektive tävlingslopp, gör ditt lopp efter bästa förmåga, "simmar av" i anvisad bassängområde för att minimera lactat (mjölsyra) och sedan feedback från din/dina tränare. Tid för eventuella prisutdelningar finns att se inbjudan. TS tränarna finns på plats för att hjälpa dig under insimningen, att svara på frågor (fråga hellre en gång för mycket) och för att stötta dig, så att du får en ärlig chans att prestera på din högsta nivå.

Utöver ditt simmaterial, kläder för uppvärmning; viktigt att du har med vattenflaska samt lättare förtäring om du ska simma fler lopp under samma tävlingspass.

Start och heatlistor (ibland också prel. starttider för respektive heat) finns att läsa på arrangörklubbens hemsida eller/och på Livetiming.se under Tävlingsnamnet.

Tommy Lindell
Sum Sim
Sum-Sim, Svenska ungdomsmästerskapen i Simning, anordnas två gånger varje år. En gång i långbana (50m) på sommaren, och en gång i kortbana, 25-metersbassäng, på hösten/vintern. SUM-SIM är en av Sveriges största tävlingar inom simsporten med deltagare från hela landet. I SUM-SIM-tävlingarna får flickor och pojkar mellan 13-17 år delta.

Sum-Sim i kortbana simmas först simultant i 6 regioner, resultaten från de olika regionerna sammanställs sen till en resultatlista för hela Sverige där de 16 bästa i varje gren kvalificerar sig till en riksfinal. I riksfinalen simmas två heat i varje gren och där får de 16 kvalade sin slutliga placering efter resultaten i finalen. I den äldsta klassen ärdet 24 st. simmare kvalificerade (3 heat) gällande distanserna 100 och 200m.

 

Svenska ungdomsmästerskapet i Simning (långbana, 50 meter bassäng utomhus) är en av Sveriges större tävlingar i simning för ungdomar mellan 14 eller yngre upp till 17 års ålder.
För att få deltaga i Sum-Sim i långbana måste man uppfylla kvaltider uppsatta av Svenska Simförbundet. SUM SIM simmas under 4 dagar som ett seniormästerskap med försök och final i alla grenar utom lagkapper och 800fr/1500fr, där det är direktfinaler.

Seriesim

Seriesim är en lagtävling mellan olika simföreningar i Skåne (ibland har lag från Småland, Blekinge och Halland varit med). Det finns idag 6 olika divisioner med olika lag. Tävlingen har en lång tradition eftersom tävlingsformen startade i slutet av 1960-talet. Tävlingen har genom alla år behållit sin popularitet, förmodligen eftersom den är en av få lagtävlingar som finns inom simningen.

En säsong består av 4 deltävlingar, två på hösten och två på våren. Det simmas i 4 åldersklasser och indelningen ändras vid årsskiftet, vilket kan ibland ge upphov till spännande omkastningar i klubbarnas placeringar. En simmare får endast starta i två individuella grenar samt lagkapper.

En tävlingsomgång är 28 grenar och avverkas normalt på under 3 timmar.

 
Våra sponsorer