Börja simma hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborg Sim
Tillsammans Starkare

Simning i Trelleborg - Trelleborg Sim

Trelleborg Sim erbjuder simning för alla åldrar från 3 månader och uppåt. Att lära barn, ungdomar och vuxna att simma ser vi som en av vår viktigaste uppgift. Vi hjälper till med att utveckla vattenvana, säkerhet i vatten, simteknik och tränings- och tävlingsfärdigheter i ett väl fungerande och inbjudande socialt sammanhang för våra medlemmar.

 

Vi har c:a 20 olika grupper att välja mellan fördelade på c:a 90 pass i veckan. Vi är Trelleborgs största förening med drygt 1000 medlemmar.

 

Våra grupper:

 

Simskola (2 terminer VT samt HT)

Babysim, minisim, baddare, sköldpaddor, silverpingviner, pingviner, fiskar, hajar och märkestagning samt Ungdom/Vuxen simskola

 

Tekniksimskola (2 terminer VT samt HT)

Simträning 1 dag, simträning 2 dagar, Medley 3 dagar samt Vuxencrawl (S4L-Swim for Life)

 

Tävlingsgrupper (4 terminer 2 på VT samt 2 på HT)

A, B och C

 

Vi har våra skolor i alla bassänger i Trelleborgs badhus. Såväl i undervisningsbassängen ( höj och sänkbar varmvattensbassäng) som i nya och gamla 25 meters bassängerna.

 

Simningen har funnits i Trelleborg som Trelleborg Simsällskap (TSS) sedan 1922.

Genom åren har föreningen genom olika sammanslagningar och förändringar landat i Föreningen Trelleborg Sim (TS) som grundades i september 2013.  

 

Grunden för den tidsmässigt senaste sammanslagningen var att föreningen ville bedriva ett arbete för att främja och stärka simidrotten gällande tränings- och tävlingsverksamhet i Trelleborg. Verksamheten ska bedrivas med målet att utveckla föreningens aktiva ungdomar och barn positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Visionen är att Trelleborg Sim ska erbjuda en bättre grund till träning och vidareutveckling samt dubbel simglädje och fler kompisar.


Föreningens ledord är ”Tillsammans Starkare”.  

Skanna Trelleborg Sim
2022-05-23 21:44
Leta rätt på Trelleborg Sim

Hej Alla glada medlemmar och övriga som tittar in här på vår hemsida!

 

Sprid gärna att man nu kan skanna Trelleborg Sim innan man går in på Maxi i Trelleborg. Då man gör det sponsrar man föreningen samtidigt som man handlar mat:-)

 

Tack ICA MAXI för att ni gör det så enkelt och så bra!

 

Ulf Ringström Ordförande TS

 

 

Sommarsimskola i Anderslöv
2022-05-23 15:40

Under V 24 (Måndag-Söndag) kommer vi att arrangera en sommarsimkola för barn 6-12 år.

 

Vi kommer att ha två olika nivåer:

 

Steg 1: Inga förkunskaper krävs

 

Steg 2: Förkunskaper motsvarande Silverpingvinen ( Simma 10m valfritt simsätt och flyta 10 sekunder)

 

Välkomna med er anmälan redan idag!

Utmanaren2 15 Maj
2022-05-23 14:12

Den 15 Maj genomförde vi den andra Utmanaren för terminen. Vi hade 24 Simmare på plats på Trelleborgs Badhus. I sista stund fick vi veta att klorpumpen i gamla 25:an var sönder och vi fick flytta tävlingen in i Nya 25:an. Tack till alla för att vi kunde genomföra den ändå!

 

Kul att se så många föräldrar, syskon, kusiner och Mor-Farföräldrar på plats!

Vi fick även visa upp för simskolebarnen hur en Utmanare går till och kanske inspirerade ni någon att vilja vara där just NI är i framtiden!

 

Vi tävlade i Crawl, Fjärilsim, Bröstsim och Medley utan fjärilsim!

 

Bra jobbat allihopa! Hoppas vi ses nästa termin för fler träningar och Utmanartävlingar!

 

Tusen TACK till alla föräldrar som ställde upp och var tidtagare och vändningskontrollanter.

 

// Amanda Olsén

Vårsimiaden i Staffanstorp den 7-8 maj
2022-05-19 11:05
Ren lycka!

Elva st. av våra härliga ungdomssimmare från grupperna B, C och Medley, stod för fina insatser på Bråhögsbadet i Staffanstorp dagarna i två den 7-8 maj.

Ett "gäng" med nya personbästan eller årsbästan i 25:a. -Fint så!

 

Resultaten finns att läsa på Livetiming.se, men efter RF`s nya regler gällande barn 12 oy, är det inte helt lätt att läsa dessa resultatlistor då de ligger "huller om buller". Enligt min egen åsikt; är det vare sig farligt eller fel att tävla med riktiga resultatlistor, så länge barnen själva vill. Är jag helt fel på det eller bara så att jag är från Gåspennans tid?

Läs mer om de nya riktlinjerna här: https://www.trelleborgsim.se/docs/1128/31313/T%C3%A4vlingar%20f%C3%B6r%20barn%20i%20simning.pdf

 

Hur som helst, tack Kicki, Olivia, Yuneeb, Sanna, hejande föräldrar och simmare för att ni är fina och stolta ambassadörer för Trelleborg Sim.

 

Tommy Lindell

Ystad Grand Prix - Korsvirkessim den 1.5
2022-05-03 10:54
Erma Duratovic blev fin 5:a i A-finalen på 50m fjärilsim.

P.g.a. egna arrangemang, kunde vi bara simma Ystad Grand Prix-Korsvirkesim, i Ystad Arena den sista dagen av tävlingen. Av sex simmare från A och B-gruppen anmälda, insjuknade två natten mellan lördag och söndag. 

De kvarvarande tappra fyra gjorde det dock galant. Stora startfält med simmare från Njurunda i norr till Odense i väst, kryddat med en hel del Landslagsimmare på senior och juniorsidan.

 

Syskonen Freja och Gustav Härstedt fixade tillsammans fem nya personbästan. Max Ringström förbättrade sitt personbästa 2 gånger på 100m bröstsim (1.08,78) och är nu fin 2:a genom tiderna i TS. På denna distans blev han 7:a i A-finalen, samt 5:a i B-finalen på 100m fjärilsim.

Erma Duratovic blev fin 5:a i A-finalen på 50m fjärilsim, samt 8:a i A-finalen på 50m bröstsim.

 

Tack alla fyra för en riktigt trevlig dag i Ystad.

 

Tommy Lindell

Nyheter från våra grupper
Chefstränarens tankar, 07/09 11:32 
Tävlingsinformation, 18/07 14:20 
Chefstränarens tankar, 25/06 11:40 
Chefstränarens tankar, 09/05 12:12 
 
Våra sponsorer